Лого КРИБ Перник
Регионална организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България
КРИБ Перник се срещна с кандидатите за народни представители от патриотична коалиция - ВОЛЯ и НФСБ в14 МИР


На 26 март 2021г., в офиса на КРИБ Перник, при спазване напротивоепидемичните мерки се проведе предизборна среща между представители на бизнес организацията и патриотична коалиция- ВОЛЯ и НФСБ. На неяприсъстваха лидерът на НФСБ Валери Симеонов и кандидати за народни представители от листата на патриотична коалиция- ВОЛЯ и НФСБ, председателят на КРИБ Перник Георги Милев и представители на малкия и среден бизнес в региона. Лидерът на НФСБ и кандидат за народенпредставител за 45-то Народно събрание Валери Симеонов, направи своеобразен отчет на свършеното от НФСБ през изтеклия мандат. Според
Валери Симеонов, много от поетите пред избирателите пред четири годиниобещания от страна на НФСБ са изпълнени. Като постижение през изтеклия мандат, Валери Симеонов определи повишаването на минималната пенсия от 161 лв. на 300 лв. Той увери, че, ако НФСБ влезе в 45-то народно събрание ще продължи усилията си за подобряване на благосъстоянието на пенсионерите в страната.

Той подчерта, че НФСБ се гордее с успехите, които постигна в борбата
срещу хазарта в България. „Положихме не малко усилия, които ни костваха много, за да прекъснем агресивната реклама на хазартните игри. С риск да прозвучи нескромно, но имам заслуга затова, че започнахме битка с един от най-опасните хора на прехода- Васил Божков и неговата хазартна империя, от която той натрупа милиони. Смятам за своя заслуга, въпреки негативната реакция от някои бизнесмени, чеуспяхме да се справим с шумните купони и оргии по морските ни курорти, които са изградени като комплекси за отдих и почивка, а не, за да сепревръщат в притегателен център за алкохолния туризъм. НФСБ и ВМРО имат заслуга за подпомагането на малкия и среден бизнес с промените в
законодателството свързани със забраната на варенето на домашна ракиянад 500 л, което съсипваше малките дестилерии. Ние застанахме зад стотици такива собственици на дестилерии, които бяха ощетени от  тази практика в страната и ги спасихме от фалит”, заяви Валери Смеонов.
Обект на коментар по време на срещата бяха и въведените противоепидемични мерки, които удариха най-вече малкия и среден
бизнес. Валери Симеонов изрази мнението си, че според него не етрябвало да се възстановява присъственото обучение на учениците, което е довело до драстичното увеличаване на заболелите от коронавирус. Вместо това са били затворени заведенията за обществено хранене, ресторантите и кафенетата, които в момента са на ръба на фалита.
Георги Милев поясни, че КРИБ е най-голямата бизнес организация врегиона. В нея членуват над 40 фирми, които осигуряват препитание на стотици хиляди жители на областта. Основен проблем на бизнеса врегиона, според Георги Милев, е недостигът на подготвени кадри. „През последните години се появяваха паралелки, които нямат нищо общо среалната потребност на бизнеса от кадри. Така образователната ни система бълваше кадри, които не могат да си намерят работа в страната,а бизнесът страда от недостиг”, подчерта Милев. Той сподели, че бизнесът в региона е инициирал промени в образованието, които дадоведат да осигуряването на кадри в бизнеса. „Затова подкрепямедуалното обучение и се радвам, че няколко гимназии имат сключенидоговори с пернишки фирми, където учениците провеждат практиката си вреална работна сред”, подчерта Георги Милев. Според него, в 45-то Народно събрание е имало твърде малко представители на бизнеса, коитода решават жизненоважните му проблеми. Тази позиция защитиха и дружи бизнесмени от региона. „По тази причина много от проблемите на бизнеса, които са проблеми не само на собствениците на фирми, а на стотици хиляди работещи в тях, не намериха рационално решение, коетосе отразява негативно върху нормалната работа на стотици фирми в България”, подчерта Георги Милев. Валери Симеонов поясни, че той е представител на средния бизнес. Той уточни, че в приключилото работатаси Народно събрание е имало само още 2-3 бизнесмени. Поради това проблемите на бизнеса не са намерили подобаващо място в работата на това Народно събрание. Той се съгласи, че е необходимо в 45-то Народносъбрание да има повече представители на бизнеса. ”Затова на тези избори трябва да внимавате и добре да преценявате за кого давате гласаси”, заяви Симеонов. 
Според него, налага се в бъдеще държавата да осмисли политиката насоциално подпомагане. Не е редно да се дават продължително време социални помощи „на калпак”. Георги Милев го подкрепи като допълни:„Оказва се, че тези помощи се превръщат в негативен стимул заработната ръка. Нашите наблюдения са, че някои хора предпочитат да си лежат у дома и да получават социални помощи, които в някои случаи доринадвишават минималната работна заплата за страната. Защо да работят, като по-добре е да си стоят вкъщи и да си получават пари, които държавата и бизнеса осигуряват”. Според Валери Симеонов не малко какторомски така вече и български семейства разчитат на социалните помощи, вместо да търсят работа. „Налага се да се въведат някакви по-строги изисквания за получаването на социални помощи или те да се обвържат стърсене на работа от страна на безработните. Работа сега има, стига да има желание и инициатива”, заяви Валери Симеонов. Той увери, че НФСБ ще продължи борбата срещу монополите и картелите в страната, коитозадушават малкия и среден бизнес в много сфери на икономиката.
Усилията на патриотична коалиция- ВОЛЯ и НФСБ в новото Народносъбрание ще бъдат насочени към стимулиране на малкия и среден бизнес встраната, увери Симеонов представителите на бизнеса в област Перник.

Copyright © КРИБ Перник  2024  Всички права запазени.