Лого КРИБ Перник
Регионална организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България
Сайтът е в процес на разработка
КРИБ ПЕРНИК

            


          ДО Г-Н ЕВГЕНИЙ ИВАНОВ

        ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА КРИБ

 

 

ОТНОСНО: Искания на КРИБ Перник във връзка с разпространението на COVID– 19 и провежданите протести в гр. София и региони в страната.

 

 УВАЖАЕМИ Г-Н ИВАНОВ,

 

От името на КРИБ Перник се обръщаме към Вас с молба в намирането на приемливи за всички нас решения, относно повишаване и засилване на мерки за превенция на COVID – 19, във връзка с доста разрасналото се в последните няколко седмици разпространение на заболяването, респективно броя на заболели лица.     

 

Град Перник е само на 20 км. от гр. София, много от живущите тук пътуват и работят в столицата, а нашата цел е превенция на здравето на всички, както и да не се стигне до масово разпространение на заразата в цели предприятия, търговски вериги, общински и държавни институции и т.н. в област Перник. Нашите искания и предложения към управляващия орган са да се издаде заповед за задължително носене на предпазни маски, спазване на дистанция и дезинфекция във всеки случай на струпване на повече от две лица,  в това число и масови мероприятия, събития и др., без значение дали са те на открито или закрито.

 

КРИБ Перник заявява своята позиция и уважава правото на гражданите да протестират мирно в защита на своите права. Това обаче не трябва да става с цената на грубо нарушаване на правата на жителите на страната както и е недопустимо да не се спазва Конституцията и законите на страната.

 

Молим да бъде издадена заповед за провеждане на протести на точно определени места, подходящи за целта и спазване на строги противоепидемични мерки като се оказва контрол върху изпълнението на заповедта и се налагат санкции за нарушителите.

 

                                      

С уважение,

 

ГеоргиМилев

Председателна УС


Copyright © КРИБ Перник  2021  Всички права запазени.