Лого КРИБ Перник
Регионална организация на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България
Сайтът е в процес на разработка
КРИБ Перник и вестник „Съперник” за осми път връчиха номинациите на изявени личности

На изискано тържество днес, 19.12.2018 г., за  пореден път, бяха връчени традиционните отличия на вестник «Съперник» и Сдружение КРИБ Перник. Тържеството премина с много приятни емоции, заслуга за които има и фолклорната певица Сорина Богомилова. 


Председателят на КРИБ-Перник Георги Милев поздрави гостите си с добре дошли.

Той подчерта със задоволство, че семейството на КРИБ-Перник, с всяка година се увеличава. На тържеството присъстваха представителите на бизнеса, на културата и образованието, на здравеопазването. В тържеството се включиха областният управител Ирена Соколова, кметът на Перник Вяра Церовска, заедно със своя екип, председателят на Общинския съвет  Иво Савов, представители на кметските управи на останалите общини в региона, журналисти .  Празникът уважи и игуменът на Църногорски манастир „Св.св. Безсребреници и Чудотворци Козма и Дамян Асийски“, Архимандрит Никанор.

Давайки думата на издателя на в.”Съперник”, инж. Иван Петров, за да обяви тазгодишните носители на приза „Личност на годината”, Георги Милев съобщи, че от тази година към голямото семейство на КРИБ-Перник  се присъединяват и вестник „Съперник”,  и КТ „Кракра”.

„Тази година към номинациите за „Личност на годината”, за наша радост, имаше изключителен интерес. Номинираните бяха много, надпреварата беше изключително оспорвана”, сподели инж. Петров.

Преди да обяви отличените и да ги награди Иван Петров съобщи кои са трите събития, откроили се, като най-значими за 2018 година в традиционната анкета на вестника. Подобаващо място в челната тройка, обяснимо заема  Международният сурвакарски фестивал ”Сурва”, превърнал се в емблема на Перник. Той беше обявен и за част от нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО. Перничани са дали гласа си и за гражданските протести срещу цените на горивата, в които нашите съграждани бяха особено активни. Най-много гласове обаче получи „Паркът на предизвикателствата”, който е част отголемия проект „Подобряване на градската среда в гр. Перник” по Оперативна програма „Региони в растеж”, включващ обектите „Благоустрояване на квартал Тева”, „Мост на река Струма при улица „Струма” и „Парк на предизвикателствата в местността Войниковец”. Обща стойност на проекта е близо четири милиона лева, припомни инж. Петров. Разбира се,  с най-голям интерес се очакваше връчването на приза „Личност на годината” в различните категории.

При агенциите за недвижими имоти наградата отиде при Агенция „Тера Булгари”.

Много адмирации получи обявяването на носителя на наградата „Личност на годината” в  областта на спорта –националът волейболист Тодор Скримов. Тъй като в момента той е в чужбина ,директорът на Спортно училище „Олимпиец” Валери Смиленов връчи приза на неговата майка, която не успя да скрие огромното си вълнение и бликналите сълзи. „Ако Тошко беше тук, щеше да бъде много щастлив от това признание. Но и щеше да каже още: „Аз нищо не съм направил, мамо. Просто си върша работата, какакто ти и татко сте ме учили!” Затова благодаря още веднъж са голямото признание, сподели майката на легендата на пернишкия и националния спорт.

 

В сферата на културата призът отива при една дама, която е от Перник, но може да бъде наречена спокойно гражданин на света, тъй като нейното творчество е преведено на над 15 езика и нейни творби са издавани в над 30 държави – това е почетният гражданин на Перник, Здравка Евтимова –писател и преводач. „Много благодаря за тази висока чест, радвам се,че съм сред вас! Пожелавам крепкото  здраве да бъде в основата на вашето щастие, пожелавам ви късметът да свие гнездо в домовете ви и по своя път да срещате доброта и успех!” – с тези думи получи своя приз „Личност нагодината” Здравка Евтимова.

КРИБ-Перник непрекъснато расте, в структурата членуват вече над 20 000 членове и затова надпреварата  в сферата на бизнеса беше оспорвана. Спечели я радомирската фирма „Електрик”, която е структуроопределящо предприятие за целия регион и за страната и е добре познато и на външния пазар.

Кметът на Перник, д-р Вяра Церовска връчи следващите две награди, които отидоха при двама представители на общинската администрация. Един управник е силен само тогава, когато хората, които са до него, са силни, позитивни и разбиращи това, което могат да правят, сподели градоначалникът. Кметът поздрави с отличието „Личност на годината” пиарът на община Станислава Антова, като един балансиран специалист, журналист, умеещ да предава на колегите си проблемите на община Перник по един правдив и достоен начин. „Трогната съм от днешното признание. Сякаш е по-лесно да бъда от другата страна…Благодаря на г-жа Церовска за възможността да бъда част от екипа й, за доброто отношение и подкрепата, която получавам. Благодаря и на вестник „Съперник”,  и неговите издатели – инж. Ани Петрова и инж. Иван Петров за шанса, който ми дадоха, защото моят път в журналистиката започва именно отвестник „Съперник”. Искам да благодаря и на моите колеги за времето, в което работихме заедно.

Връчвайки второто отличие за служител на общината, д-р Церовска подчерта, че този приз е изключително ценен за нея, тъйкато е много важно с какви хора работиш, какъв екип имаш до себе си. „Личностна годината” – 2018 заслужено получи зам. кметът на Общината Денислав Захариев –юрист, надежден, отговорен и упорит човек, който може да бъде верен приятел, да води до победа битките, завършен управленец, който е и голям радетел на спорта . „Благодаря на в.„Съперник” и КРИБ-Перник за признанието, но искам да споделя откровено, че днес нямаше да бъда тук, ако г-жа Церовска не ми беше дала възможност, чрез избора си да ме приеме в своя екип, да покажа на какво съм способен”, сподели Денислав Захараиев, получавайки отличието.

Най-очакваната награда обаче беше тази,която връчи лидерът на КРИБ-Перник Георги Милев. Преди да произнесе името на управленеца и политик на 2018 година, той припомни, че тази година в Гигинския манастир бе проведен първият събор „В сърцето на Граово” – едно изключително събитие, един всенароден празник, голям събор,  представил културата, музиката, традициите, талантите, занаятите и духа на региона. Посетителите имаха възможност да се потопят в красотата и богатството на фолклора, вярата, обичаите и занаятите на Граово. А заслугата да се случи това е на игумена на манастира архимандрит Никанор, който също получи приз. Той благодари за признанието и благослови перничани, пожелавайки им една още по-добра 2019 година. Отец Никанор подари на пернишката структура на КРИБ осветена в Света гора икона на Света Богородица.

Веднага след това дойде и кулминацията на тържеството. Георги Милев връчи призът „Личност на годината” на управленец и политик на областния управител Ирена Соколова.  Отличието й се дава завсестранната й дейност през годината и особено за успешното организиране на Гигинския събор, допълни Георги Милев. Областният управител благодари за отличието и пожела на всички през новата година да умеят да си служат с думите подходящо, защото, ако успеем да използваме думите правилно, по уверено ще вървим напред. За мен обаче, допълни Ирена Соколова, събитието на 2018-та година е инкриминирането на незаконния въгледобив. Това е кауза, прегърната от Соколова от години, битка, която е доведена до успешен финал именно през 2018-та. „Приемайки отличието днес, вярвам, че хората са направили своята оценка на моите дела”, допълни губернаторът.

Най-младият член на КРИБ – Кабелна телевизия Кракра връчи своя грамота и плакет на народната певица СоринаБогомилова за приноса и за разпространяването на българския фолклор. Наградата връчи Марияна Маринова-главен  редактор на КТ ”Кракра”. 

Copyright © КРИБ Перник  2021  Всички права запазени.